Gezondheid

Aantal mensen met geslachtsziekte stijgt

Ondanks alle voorlichtingscampagnes blijken steeds meer mensen in Europa een geslachtsziekte op te lopen. In nog geen jaar tijd is bijvoorbeeld het aantal mensen met gonorroe met 48 procent toegenomen. Ook Nederland ontkomt niet aan een sterke stijging. Als we kijken naar de Europese cijfers van syfilis: dit steeg het afgelopen jaar met 34 procent en chlamydia met 16 procent. Dit is volgens de Europese gezondheidsdienst ECDC een ‘zorgwekkende toename’.

Bekkenbodemklachten: het hoe en wat

Lees meer...

Bekkenbodemklachten zijn maar zelden echt gevaarlijk. De impact op je dagelijkse leven kan echter enorm zijn. De klachten kunnen variëren, maar urineverlies, problemen met de stoelgang en pijn bij het vrijen komen bijna altijd voor. Deze klachten zijn voor veel mensen reden om niet meer naar buiten te durven of niet meer te willen vrijen.

Wel seks? Geen seks? En de voor- en nadelen

Alles op een rijtje

Er zijn veel voordelen aan het hebben van seks, en dan bedoelen we van seks met een partner. Maar zijn er ook nadelen? Is het heel erg als je eens (een poosje) geen seks hebt. Of heeft dat weer voordelen? We gingen op onderzoek uit en ontdekten inderdaad voor- en de nadelen aan het wel of niet hebben van seks. Want net zo goed als er nadelen zijn aan het hebben van seks, zitten er voordelen aan het niet hebben van seks. Verward? Lees maar door.

Waarschuwing voor webwinkel die soatests verkoopt

Steeds meer mensen met soa

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) laat weten dat webwinkel 123soatest.nl  niet, of niet op tijd, bestelde en betaalde testen levert. Dit kan leiden tot gezondheidsrisico's bij de consumenten die de tests besteld hebben. Ook financieel lopen klanten risico omdat de bestellingen volledig betaald zijn, maar niet geleverd. Hierdoor wordt het consumentenrecht overtreden stelt ACM in een persbericht.

Veilige seks in coronatijd; hoe doe je dat?

Lees meer...

Nu de tweede coronagolf om zich heen grijpt en iedereen met angst en beven uitkijkt naar een tweede lockdown, zie je als single of swinger de bui al hangen. Daten wordt vast weer uit den boze en eenzaamheid en huidhonger liggen op de loer – als je het niet al/nog had. Hoe je het ook wendt of keert, ons sociale leven wordt er vast niet beter op de komende weken en maanden. Maar eerlijk is eerlijk, maandenlang alleen met je eigen huishouden omgaan of compleet celibatair leven is voor vrijwel niemand te doen. Het gros van de mensen wil daarentegen ook niet de RIVM-regels negeren en echt wel hun best doen anderen zo veilig mogelijk te houden. Lees dan ook de tips en ideeën om daten zo coronaproof mogelijk te maken!

Anoniem soa testen blijkt erg belangrijk als je swingt

Laat je testen

Swingers vormen een zogenaamde ‘verborgen seksuele subcultuur’ in Nederland. Binnen deze subcultuur blijkt vaak angst te heersen om de directe omgeving en/of de huisarts te vertellen dat men swinger is. Lastig, want uit onderzoek van de GGD blijkt dat deze groep juist een sterk vergroot risico heeft op het oplopen van soa’s.

Voorkom vaginale droogheid

Wat kun je er aan doen?

Zo'n 20 tot 50 procent van alle vrouwen krijgt op een bepaald moment te maken met vaginale droogheid. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Wat de reden ook is, bij vaginale droogheid ontstaan ook vaak (ernstige) lichamelijke, maar ook psychische klachten.