Vaginastokken en kruidenbuiltjes niet volledig veilig

MediaSDCHet lijkt wel een nieuwe hype, de vagina verstrakkende stokken die op diverse websites worden aangeboden. De Japanse uitvinding belooft een strakkere en schone vagina, maar gynaecologen waarschuwen voor het gebruik ervan. Ook voor het gebruik van de zogenaamde kruidenbuiltjes die de vagina moeten reinigen, wordt gewaarschuwd.

Wat zit er in?

In zowel de op een sigaar lijkende vaginastokken, als de kruidenbuiltjes zitten stoffen als kruiden, gemalen planten en andere onbekende ingrediënten die de vagina schoon zouden maken. Voor de stokken geldt daarnaast dat de fabrikant meldt dat de vagina binnen 2 minuten al strakker zal aanvoelen. Gynaecologe Jen Gunter waarschuwt op haar blog voor het gebruik van de stokken en de kruidenbuiltjes.
"Je vagina is prima in staat om zichzelf schoon te houden. De stokken en builtjes onttrekken de natuurlijke afscheiding uit de vagina, met alle risico's op infecties en irritaties. En je vagina mag misschien wat strakker aanvoelen, maar dat komt juist doordat de stokken het vocht absorberen. Je zult begrijpen dat met een droge vagina het niet prettig is om seks te hebben."