Een dodelijke affaire

HospitaalDe American Heart Association publiceerde onlangs een rapport waarin staat dat mannen, die hun partner bedriegen, meer kans hebben om tijdens de seks te sterven dan mannen die seks hebben met hun eigen partner. Zo, dat is iets om je zorgen over te maken. Tenzij je natuurlijk je partner niet bedriegt, omdat je swinger bent. In dat geval heb je niet de extra stress dat je affaire uitkomt.

De Dailymail meldt dat volgens het rapport overspel vaak gebeurt met een jongere vrouw en in een onbekende omgeving. Naast de spanning van de seks en het risico op ontdekking draagt dat nog eens extra bij aan een verhoogd stressniveau. Wetenschapper , onder leiding van professor Glenn Levine van Baylor College of Medicine in Houston, verklaarde dat autopsierapporten uitwezen dat van de bijna 6.000 plotselinge sterfgevallen, 0,6 gebeurde tijdens seks. Geen grote aantallen, maar je kijkt er toch net even anders tegenaan als je leest dat 93 procent van die 0,6 procent stierf tijdens buitenechtelijke seks. Volgens professor Levine moeten we de zaak echter niet uit de context halen. "Zonder sarcastisch te zijn kan ik zeggen dat nog nooit een patiënt me gevraagd heeft wat de risico’s van een hartaanval zijn tijdens overspel”, zo verklaart hij in de Dailymail.

Voor de meeste mensen met een hartaandoening geldt dat zij na een relatief milde hartaanval hun seksleven weer veilig kunnen hervatten een week na behandeling. Goede maatstaf is het zonder problemen een paar keer op en neer de trap op kunnen lopen. Viagra en soortgelijke medicijnen om een erectie te bevorderen zijn over het algemeen veilig voor mannen bij wie de hartaandoening stabiel is. Geen overspel maar swingen? Word lid van SDC!