Seks houdt je lijf en je relatie jong

RomanceSeks blijkt belangrijk voor een goede relatie én je blijft er jong bij. Uit onderzoek van een Britse online seksshop blijkt dat voor 1 op de 6 mannen is slechte seks een reden is om hun relatie te verbreken. Uit een ander onderzoek van neuropsycholoog David Weeks komt naar voren dat stellen die zo’n 3 keer per week seks hebben, er tot wel 7 jaar jonger uitziet.

Het onderzoek van de seksshop is gehouden onder 3800 mensen. 25 procent van de mannen en 20 procent van de vrouwen vindt het krijgen van een orgasme zelfs nog veel belangrijker dan verliefd zijn. 10 procent van de vrouwen en 16 procent van de mannen die aan het onderzoek deelnamen zou de relatie beëindigen als de seks slecht is.

Meer cijfers

  • 60 procent van de ondervraagden is gelukkig in de huidige relatie.
  • 43 procent van de mannen en 54 procent van de vrouwen is tevreden over de seks in de relatie.
  • 20 procent van de vrouwen en 25 procent van de mannen is te moe, heeft te weinig zelfvertrouwen of wordt niet opgewonden genoeg  om een bevredigend seksleven te hebben.
  • 25 procent van alle ondervraagden denkt dat een orgasme verplicht is.
  • 27 procent van de mannen en 69 procent van de vrouwen heeft wel eens een orgasme gefingeerd.    

Jonger door seks, want

Het onderzoek van David Weeks is gehouden onder 3500 personen tussen de 18 en 102 jaar. Krijg je een beter seksleven, dan kan het zo zijn dat je ineens jaren jonger lijkt, zo stelt Weeks in Daily Mail. Wie een jonger uiterlijk had dan zijn of haar leeftijd, bleek over het algemeen zo'n 50 procent meer te vrijen dan leeftijdsgenoten. ''Een actief seksleven leidt tot grotere tevredenheid, vermindering van stress en een betere slaap. Daarnaast is seks geen voorrecht voor alleen jongere mensen. Iedereen moet zijn of haar hele leven seksueel actief zijn.''

  • Een jeugdig uiterlijk wordt voor 25 procent bepaald door genetische factoren. Gedrag, waaronder seks in een langdurende relatie, is de andere 75 procent.
  • Door regelmatig te vrijen wordt endorfine aangemaakt in de hersens. Dit is een zogenaamd ‘gelukshormoon’. Ook worden er groeihormonen aangemaakt die ervoor zorgen dat je huid elastisch blijft.
  • De bloedcirculatie wordt gestimuleerd met als gevolg een gezonde, goed doorbloede huid.
  • Tijdens een vrijpartij wordt ook de aanmaak van groeihormonen bevorderd.