Orgasme traint brein beter dan kruiswoordpuzzel

SudokuDat seks bevorderlijk is voor je gezondheid is bekend. Maar wist je dat je je hersenen beter in topconditie kunt houden met een orgasme dan met het maken van een sudoku of een kruiswoordpuzzel? Dit beweert de Amerikaanse wetenschapper Barry Komisaruk na een jarenlang onderzoek over het effect van een orgasme op de hersenen.

De professor onderzocht de bloedstroom in de hersenen van vrouwen bij het klaarkomen en bij het maken van sudoku's en kruiswoordraadsels. Hij ontdekte dat klaarkomen een enorme verhoging van de bloedstroom naar de hersenen geeft. "En dan aan het volledige brein, niet slechts aan een stukje, zoals bij het maken van een puzzel", zo meldt de wetenschapper aan The Times.

Volgens Komisaruk is zijn onderzoek baanbrekend. "''We weten nog vrijwel niets over genot en kunnen veel uit dit onderzoek leren. Het is belangrijk om te weten hoe het brein dat produceert en in welke delen van het brein genot een rol speelt. Wanneer we dat weten kunnen we dit proces ook in andere toepassingen gebruiken.''

De  inmiddels 72-jarige wetenschapper doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar seksueel genot bij vrouwen. Hij begon zijn proeven in de jaren 60 met ratten. Sinds 1982 werkt hij met vrouwelijke proefpersonen.
De resultaten voor dit onderzoek kreeg hij door het bestuderen van de bloedstroom in het brein van vrouwelijke proefpersonen terwijl ze klaarkwamen. Dit kon hij meten door de vrouwen te laten plaatsnemen in een MRI-machine.

Reacties   

 
+1 #1 werverotic 25-08-2013 22:20
Zoekt hij nog proefpersonen?

W..
Citeer | Melden aan beheerder