Handtassen te vies om aan te pakken

handtasToiletbrillen, deurklinken, geld. We weten allemaal hoe vies dit kan zijn. Maar wist je dat ook een handtas een bron van bacteriën blijkt te zijn en soms nog viezer dan een toiletbril? Uit een Brits onderzoek blijkt dat in onze handtas gevaarlijke streptokokken en andere ziekmakende bacteriën zitten. Niet onlogisch, want handtassen worden, net als laptop- en sporttassen zelden schoongemaakt.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgommerk. De resultaten zijn schokkend, zo meldt The Mirror. Tijdens het onderzoek zijn E colibacteriën en faecale streptokokken, veroorzakers van onder meer hersenvliesontsteking, aangetroffen in het merendeel van de onderzochte tassen. Ook durven vrouwen vuil ondergoed en gebruikte zakdoeken in hun handtas te proppen. En helemaal bizar: een vijfde van de vrouwen zegt dat ze regelmatig een los in de tas liggend stukje kauwgum in hun mond te steken.

Dat er bacteriën in de handtas zitten komt dus vooral door een gebrek aan hygiëne. Aanrader is om de tas af en toe helemaal leeg te halen en schoon te maken. De onderzoekers raden ook aan om elk half jaar de boodschappentas te vervangen. 

Wist jij dat tassen zo vies konden zijn en zelfs gevaarlijk voor je gezondheid?