Vrouwen zien slechter bij porna

b_176_117_16777215_00_images_porna-onscherp.jpgEen recente studie door Hieu Kim Huynh, verbonden aan het UMCG, toont aan dat vrouwen die naar vrouwvriendelijke porno kijken, slechter gaan zien. Het blijkt dat tijdens het kijken naar deze 'porna'  deactivering van de primaire visuele cortex en aangrenzende delen plaatsvindt. En dat leidt tot slechter zicht.

De promovendus denkt dat het een fysiologisch effect van seksuele opwinding is. Er gaat meer bloed naar de hersendelen die betrokken zijn bij die opwinding. Het is ook mogelijk dat de oorzaak ligt in het feit dat de vrouw niet hoeft na te denken bij een dergelijke film. De context van het beeld is immers eenvoudig te begrijpen.

Een andere opvallende uitkomst is dat er meer bloed naar de hypofyse stroomt tijdens het orgasme. De hypofyse reguleert de productie en afgifte van hormonen en deze zijn van invloed op de baarmoeder en vagina. Bij mannen stroomt er tijdens het klaarkomen niet meer bloed naar de hypofyse. Dat zou kunnen verklaren waardoor zij geen last hebben van slechter zicht.