Kan swingen je relatie redden?

RingenIn 2011 werden in Nederland ongeveer 78.000 huwelijken gesloten. In datzelfde jaar werden meer dan 34.000 echtscheidingen uitgesproken. Die cijfers zeggen nogal wat: bijna 1 op de 3 huwelijken loopt na verloop van tijd spaak. Stellen die besluiten uit elkaar te gaan hebben daar zo hun redenen voor. De liefde is over, een van de partners heeft een nieuwe relatie of ging vreemd. Vaak hebben de partners al veel dingen ondernomen om de relatie weer nieuw leven in te blazen en daarin kunnen ze ver gaan. Ze besluiten te gaan swingen als 'redmiddel' voor hun relatie. En dat is nu juist geen goede reden.

Heb je een slechte relatie dan helpt swingen namelijk niet om deze beter te maken. Integendeel. Het is ook voor de swingers met wie een afspraak gemaakt wordt niet prettig als tijdens de date duidelijk wordt dat het stel in kwestie swingen alleen maar ziet als lapmiddel. Wil je succesvol en met plezier swingen dan moet je juist een stabiele, liefdevolle relatie. Je moet samen de stap willen wagen. Bij een relatie die goed is, en gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen maar waarbij je op seksueel gebied wel eens wat meer wilt beleven, kan swingen een enorme boost zijn voor je seksleven. Niet voor niets zijn al meer dan 2 miljoen mensen lid van SDC!

Volgens het woordenboek is swingen een vorm van intieme vriendschap tussen twee stellen. Zij ontmoeten elkaar voor seks en/of blijvende vriendschappen, vaak met partnerruil. Maar ‘de swinger’ bestaat niet: er zijn veel verschillende vormen, van eenvoudig flirten tot heuse orgies. Een ding hebben al die verschillende vormen van swingen met elkaar gemeen: de mensen die swingen, staan midden in het leven, denken op een vrije manier over seks en beleven seks op een vrije manier. In wederzijds respect en waarbij de eigen relatie altijd het belangrijkst is. Aan swingen zijn overigens ook spelregels verbonden!

Wat was voor jullie de reden om te gaan swingen? Hoe gaan jullie om met eventuele jaloezie? Hebben jullie afspraken gemaakt en zo ja, welke? Wel eens te maken gehad met stellen die eigenlijk beter therapie kunnen volgen dan een swingersdate te plannen?

 

Reacties   

 
+2 #1 ceccotto 30-04-2012 20:46
De reden waarom ik ben begonnen met swingen: het was een vlucht en er ging een wereld voor mijn ex en ik open. Heb heel veel meegemaakt, en kijk op het swingen terug met een lach en een traan. Kan er ondertussen boeken over schrijven.. ben misschien wel na zoveel jaar moeder overste van sdc, terwijl ik er niks aan heb overgehouden. Het swingen in Nederland gaat vaak niet meer over swingen, maar t gebruik, en t gebruik maken van elkaar en anderen. Heb in al die jaren, en heb erg veel ervaring, nog nooit een stel er 'gelukkiger' van zien worden. Heb veel leed en verdriet gezien en ook zelf ondervonden. Het swingen heeft mij gemaakt tot degene die ik nu ben, maar achteraf was het een luchtbel. Ik had gewild dat ik op dit concept was gekomen, maar had er niet mee kunnen leven dat dit concept zoveel verdriet kan brengen. Had gewild dat ik het nooit had ontdekt, maar dan was ik niet de vrouw geworden die ik nu ben. Het is een levensstijl, die nooit meer weggaat. Liefs Nathalie xxx
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1