Wat moet je weten over een parenclub?

Sexy Stel

Of je nu nieuw bent in de lifestyle of al een doorgewinterde swinger, het kan zijn dat je nog niet eerder in een parenclub geweest bent. Om je een beetje wegwijs te maken wat je kunt verwachten hebben we wat algemene informatie voor je.

Wat is een paren- of swingersclub?

In een Nederlandse of Belgische paren- of swingersclub (de termen worden door elkaar gebruikt) kun je andere gelijkgestemden ontmoeten in een informele sfeer. Je kunt er ook afspreken met je vrienden van SDC . Maak dus snel een profiel aan want in een aantal clubs zijn er speciale meet & greets van SDC.

Wat hebben clubs te bieden?

De meeste parenclubs hebben een of meerdere restaurants of plekken waar je iets kunt eten. Daarnaast kleedruimtes, kluisjes, relaxruimtes, plekken om te ‘spelen’ of te kijken/bekeken te worden, een of meerdere dansvloeren, sauna’s en whirlpools. Veel clubs hebben thema-avonden!

Wil je precies weten wat de club waar je naar toe wilt te bieden heeft dan kun je dat simpelweg op hun website bekijken

Wat kost een toegang tot een parenclub?

In vrijwel de meeste clubs betaal je een entreeprijs waar alles bij inbegrepen is: drankjes, hapjes, diner en alle eventuele entertainment. Uiteraard ook het gebruik van alle faciliteiten. Prijzen variëren per club, gemiddeld ben je € 55 per persoon kwijt voor zo’n avondje all-in.

Wat doe je in een parenclub?

Precies waar je zin in hebt. Dat kan alles zijn van gezellig met je partner in een sexy omgeving zonder seks genieten van elkaar tot het hebben van seks met anderen en alles er tussenin. Gaan we er vanuit dat je een stel bent dan doe je in een parenclub precies dat wat je hebt afgesproken met elkaar.

Wie komen er in een parenclub?

Dat zijn stellen, op zoek naar een oppepper voor hun seksleven zonder seks te willen met anderen, swingers, vrouwen alleen die een spannende avond willen beleven met een ander stel of met één van het stel (meestal de vrouw). Sommige clubs laten ook alleenstaande mannen toe, of doen dat op speciale avonden

Dat geldt ook voor leeftijden. In sommige clubs komt wat ouder publiek of zijn er avonden die wat meer geschikt zijn voor ouderen.

Het publiek dat naar een parenclub gaat is net zo divers als het leven zelf. De kans dat je iemand tegenkomt die je kent is dan ook niet ondenkbeeldig. Dat kan een grote schok zijn en ongemakkelijk voelen. Bekijk het van deze kant: ook zij zijn verrast, maar net als jij zijn ze in de club om dezelfde redenen. Spreek je verrassing uit en wens elkaar een prettige avond. Kom je ze de volgende keer buiten de club tegen dan deel je samen een geheim en hoef je je niet ongemakkelijk te voelen.

Ook hier geldt: kijk op de website van de club of ze bieden wat je zoekt.

Wat moet je aan in een swingersclub?

De meeste clubs hanteren een dresscode: een sexy outfit, voor de vrouwen is dat bijvoorbeeld mooie lingerie en bijpassende schoenen, voor de mannen mooi ondergoed (slip, string of boxersshort) en bijpassend schoeisel. Welk materiaal je kleding heeft kies je zelf: stof, lak, leer… laat je inspireren in een winkel waar ze sexy ondergoed verkopen.
Vaak gaat de dresscode in op een bepaalde tijd en kun je je omkleden in de kleedruimte.

Wat mag wel en niet in een club?

De allerbelangrijkste regel is dat ‘nee’ ook ‘nee’ is. Je hoeft niet in te gaan op een toenadering en stap je zelf op iemand af dan betekent dat niet automatisch dat ze daar op ingaan. Een vriendelijk ‘nee, dank je’ is voldoende en je hoeft verder daar geen uitleg over te geven of uitleg over te vragen.
De meeste parenclubs voorzien in condooms. Het is dan ook de bedoeling dat je die gebruikt en na gebruik opruimt. Je kunt uiteraard ook je eigen condooms meenemen.

Wat neem je mee naar een swingersclub?

  • Condooms en glijmiddel. Meestal zijn die in clubs wel aanwezig, maar heb je bijvoorbeeld een allergie voor latex dan kan het handig zijn je eigen condooms bij je te hebben.
  • Een open mind en de juiste instelling. Laat dingen gebeuren, voel je vrij om nieuwe dingen te ervaren. En niet te vergeten: een vriendelijke lach.
  • Je favoriete speeltjes.
  • Handdoeken en slippers.
  • Sexy lingerie. In veel clubs geldt de regel dat je op een bepaalde tijd in lingerie gekleed moet zijn. Een extra setje kan van pas komen.

Gezondheid

  • 1