Ja schat, ik kom (niet) klaar

Meg RyanDat vrouwen gemakkelijk een orgasme kunnen faken - zie de scene met Meg Ryan in de film 'When Harry met Sally' -  is ook anatomisch goed verklaarbaar. Maar uit een recente poll van AskMen.com en een enquete opgezet door Tres Sugar blijkt dat ook 34 procent van de mannen wel eens een orgasme heeft gefaket. Dat is ruim de helft meer dan de 17 procent uit een soortgelijk onderzoek uit 2010. Een derde van de mannen heeft dus wel eens gedaan 'alsof'. En dat is anatomisch wat minder goed te verklaren...

Aan de poll en de enquete namen 49.000 mannen en 1.000 vrouwen deel. Van de vrouwen gaf aan dat de helft zo nu en dan een orgasme veinst en ruim een kwart zei zelfs dat elke vrijpartij te doen.
De belangrijkste reden voor zowel mannen als vrouwen om een orgasme te faken is dat ze hun bedpartner niet teleur willen stellen. Ook speelt de tijdfactor een rol en is de angst dat het té lang gaat duren voor men klaarkomt reden om een orgasme te faken.

Voor vrouwen speelt nog mee dat ze een orgasme faken op het moment dat hun partner klaarkomt, zodat ze 'tegelijk' het hoogtepunt bereiken. Angst om niet klaar te kunnen komen speelt een rol bij mannen waardoor ze een orgasme faken om zo niet 'door de mand' te vallen.

Uit de poll van AskMen.com kwam ook naar voren dat 40 procent van de mannen tevreden is met zijn seksleven.


Fake jij wel eens een orgasme? En als je een man bent, hoe doe je dat dan?

Gezondheid

  • 1