Schaamluis sterft uit

vrouw in ondergoedSteeds meer mannen, maar vooral meer vrouwen, ontharen hun schaamstreek. Het geheel of bijna geheel ontharen wordt ook wel de Brazilian Wax genoemd. Deze trend van ontharen heeft gevolgen voor de schaamluis, die met uitsterven wordt bedreigd omdat hij op een kale of bijna kale huid geen 'houvast' meer heeft.

Werd een kale venusheuvel eerst nog geassocieerd met porno en kinky, de laatste 10 tot 15 jaar is de Brazilian Wax erg populair. De omslag kwam na de opening van een salon in New York waar 7 Braziliaanse zussen het waxen introduceerden. Film- en tvsterren waren enthousiast en door een aflevering van Sex and the City waarin deze Braziliaanse ontharingsmethode werd aangeprezen kwam het ontharen helemaal uit de taboesfeer.

In de VS waxt nu zo'n 80 procent van de studentes hun het geslachtsdeel en ook in Europa en Australië gaan steeds meer mensen schaamhaarloos of met een miniem streepje schaamhaar door het leven. In Australië heeft men in de grootste kliniek voor seksuele gezondheid door deze trend al sinds 2008 geen vrouw met schaamluis meer gezien en daalde het aantal mannen dat schaamluis heeft met 80 procent.

Omdat de schaamluis geen ziekten verspreid worden geen cijfers bijgehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Naar schatting heeft wereldwijd 2 tot 10 procent van de mensen last van schaamluis.

Reacties   

 
+1 #1 Eroticastel 15-01-2013 12:24
Wij zijn beide geheel intiem geschoren, vinden het ook niet meer dan normaal in de swingerswereld.
Heerlijk kaal en schoon tijdens een bef/pijppartij, daar hoort naar ons idee geen haar bij.
En bijkomend voordeel is ook dat de *edited: geslachtsdelen* geheel zichtbaar zijn en je niet afgeleid wordt door het schaamhaar.
Als we in de sauna zitten en er lopen mensen met van die bossen rond dan zeggen we meestal tegen elkaar: "dat zijn waarschijnlijk geen swingers" maar dat kan een vooroordeel zijn natuurlijk.
Nee geef ons maar het gladde.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+1 #2 hhhhh 18-01-2013 00:13
Fijn dat de schaamluis de wereld uit raakt
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1