Naar Yab Yum? Het kan weer

YabYum.jpgAmsterdam heeft er een nieuwe attractie bij: Yab Yum, het voormalige bordeel aan het Singel is open als museum en geeft een inkijkje in het ‘mysterie’ Yab Yum. Volgens een woordvoerder wordt het geen porno- of seksmuseum en ontbreken levende kunstwerken.

Na Yab Yum het bordeel, Yab Yum het boek, Yab Yum de musical is er dus nu Yab Yum het museum. Je kunt er een kijkje nemen in de kamer waar 'de meisjes' zich hebben verkleed in de tijd dat Yab Yum nog een bordeel was, en ook de bar bezichtigen waar gasten werden. In enkele kamers kunnen bezoekers ‘ervaren’ hoe het er aan toeging voor de seksclub aan het Singel in 2008 werd gesloten. Dit op last van de gemeente Amsterdam die aan de hand van de wet-Bibob onoirbare feiten vaststelde.  

Het zeventiende-eeuwse pand is nog in dezelfde staat als toen het werd gesloten. Als museum past Yab Yum inhet bestemmingsplan en voldoet het pand aan de brandveiligheidseisen. Alcoholverhoop is verboden. Wel wordt er een winkeltje uitgebaat als onderdeel van het museum. 

Gezondheid

  • 1