Gaan we weer zwaar in het haar?

VaginaZo een keer in de zoveel tijd duiken er weer berichten op over een trend dat het laten staan van schaamhaar bij vrouwen weer hip wordt. Dit keer komt de boodschap van een Frankrijkblog waar de redactrice oproept om de boel maar lekker te laten groeien.

Op het blog wordt verwezen naar de Franse Huffington Post dat feministen oproept om het haar weer te laten tieren.  De gedachte erachter is dat, als hipsters het voor elkaar kregen dat mannen hun baard weer laten staan, feministen er vast voor kunnen zorgen dat vrouwen stoppen met het scheren van hun schaamhaar.

Ook op andere blogs komen we de roep tot het laten groeien van schaamhaar tegen. Met allerlei argumenten als ‘Het scheren/epileren/waxen is alleen goed voor de cosmetische industrie die eraan verdient.’  En wat dacht je van ‘Vrouwen zijn pas vrij als ze hun haar kunnen laten staan.’

Oud haarloos
Toch is het scheren van schaamhaar niet iets van de laatste jaren. Kijk maar eens naar de oude Grieken: hun vrouwen waren net zo glad als de standbeelden. Hoe de Griekse vrouwen hun schaamhaar verwijderden? Met een groot pincet! En dan de Romeinen. Ook daar gingen de vrouwen schaamhaarloos door het leven en verwijderden alle begroeiing met een mengseltje dat ze zelf samenstelden. De voorloper van de haarverwijderingscremes.

Schaamhaarpruikjes
Hoe populair waren daarentegen de volle bossen schaamhaar in het Victoriaanse tijdperk. En de arme vrouwen bij wie het daaronder wat minder dik begroeid was moesten hun ‘kaalheid’ verbergen met merkins, ofwel pruikjes voor op de schaamstreek. Die pruikjes waren overigens rond 1400 ook erg populair bij prostituees die ze gebruikten om wondjes etc. te verbergen.

Streepjes of Brazilian?
Vanaf de jaren 60 werd de bikinilijn zorgvuldig bewaakt met scheermesjes, hete was, pincet of haarverwijdermiddel.
Het streepje schaamhaar werd midden 1970 geïntroduceerd in Penthouse. Playboy volgde een paar maanden later met andere modelletjes schaamhaar. De volle bos was echter nog niet vergeten. Pas in 1987 kwam er schot in de ontharingszaak toen in New York schoonheidssalon J. Sisters haar deuren open en de Brazilian Wax introduceerde. De definitieve klap voor het schaamhaar kwam in 2000, toen actrice Sarah Jessica Parker in haar rol als Carrie Bradshow in de serie Sex and the City in de salon de Brazilian Wax uitprobeerde.

Maar terug naar de oproep tot het laten staan van het schaamhaar. Wat vind jij daarvan? 

Reacties   

 
+6 #1 Buenaventura 28-01-2014 21:12
Niet laten groeien al die mooie vrouwen zien er geschoren zo heerlijk uit en al dat vieze haar verbergt al die schoonheid.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+6 #2 Immortalbi 29-01-2014 04:08
De huidige erotische-/sexu ele revolutie heeft niets meer te maken met feminisme en/of mannelijk machogedrag. Oproepen van welke zijde dan ook om iets wel of niet te doen zal niet snel meer voet aan de grond kunnen zetten. Iedereen in deze lifestyle is bijzonder zelfbewust van zijn/haar/hun voorkeuren (aangevuld met hun wensen en fantasieen)!
Iedereen moet het lekker zelf weten of ze hun schaamstreek scheren, het laten staan of er een mooi stukje kunst van maken van hun schaamhaar.
Voor ons gelden een aantal redenen waarom wij juist wel scheren en ja zelfs laseren en epileren!
Zowel het mannelijk alsook het vrouwelijk geslachtdeel is veel te mooi om het te verbergen in een grote bos haar! Wij vinden het ook erg mooi om te zien bij anderen dat ze het liefst haarvrij zijn.
Het verhoogt ons plezier heel erg om daar ook van te genieten bij orale sex daar het likken over een lekkere glade huid lust opwekkend is en van dichtbij het erg mooi is! Over hygiene willen we het niet hebben omdat ook mensen met schaamhaar erg hygienisch zijn of kunnen zijn. Wat wel belangrijk is is dat wij er niet op zitten te wachten om meer bezig te zijn om de haartjes tussen onze tanden uit te moeten vissen of kokhalzend haartjes uit moeten spugen!

Met andere woorden... laat iedereen het lekker zelf bepalen. Iedereen zoekt (net zoals met de sex natuurlijk) mensen/personen die bij ze passen met de zelfde voorkeuren, wensen en/of fantasieen! Daar hoort schaamhaar wel of niet bij! Dat is VRIJHEID en niet de oproep van deze of gene om het wel of niet te doen!
Dat zijn mensen die over de rug van een andere hunkeren naar aandacht/macht of gewoon hun zin willen doordrijven omdat zij een bepaald idee aanhangen en dus andere mensen het ook moeten aanhangen!
Weg ermee en lang leve de vrijheid om zelf baas te zijn over eigen huid en haar, vrouwen EN mannen!

Have fun idereen!

Bi Immortal, Immortalbi.....
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+4 #3 Birdlover 29-01-2014 12:22
Helemaal kaal vind ik veel te bloot en meisjesachtig. Geschoren labia en een mooi bosje erboven vind ik het allermooist. Vrouwelijk en sexy. Maar goed, zolang ik mijn baard laat staan en mijn schaamhaar alleen trim ga ik geen enkele vrouw voorschrijven wat zij moet doen. Sowieso doe ik dit niet want een vrije, zelfstandige vrouw is het meest aantrekkelijk.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
0 #4 Fruitje 29-01-2014 19:03
Gadver echt smerig het gleufje en het staafje moeten kaal!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
0 #5 Smooth 30-01-2014 18:10
Yek!!

Als je echt van sex houd...
...aan haar likken is ronduit smerig (HOORNSCHILVERS & VEEL BACTERIEN).
Maar tja...ieder wat wils....er zullen altijd wel een paar perverselingen zijn die dit lekker vinden.
Leven en laten leven toch!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
0 #6 Ben 30-01-2014 20:00
Smooth zei:
Yek!!

Als je echt van sex houd...
...aan haar likken is ronduit smerig (HOORNSCHILVERS & VEEL BACTERIEN).
Maar tja...ieder wat wils....er zullen altijd wel een paar perverselingen zijn die dit lekker vinden.
Leven en laten leven toch!


Nou smooth, als je zegt leven en laten leven en je noemt iemand die anders denkt dan jij 'pervers' dan weet ik niet of je eigenlijk wel meent wat je zegt.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
0 #7 Passion4two 25-02-2014 13:59
Buenaventura zei:
Niet laten groeien al die mooie vrouwen zien er geschoren zo heerlijk uit en al dat vieze haar verbergt al die schoonheid.

HELEMAAL MEE EENS!!!!! EN BIJ MANNEN OOK ;-)
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+1 #8 Sometimes 01-03-2014 14:00
Schaamhaar, daar is vast het laatste nog niet over gezegd. Ik (de man van ons twee) vind het soms heerlijk dat alles helemaal glad geschoren is maar ik vind een mooie netjes bijgehouden bosje schaamhaar soms ook helemaal het einde. Denk dat het kunnen kiezen voor wel of geen haar het fijnst is. Maar wat je ook kiest, als het maar verzorgt is. Ook voor de man is netjes bijgehouden en goed verzorgd het belangrijkst. Mijn meisje heeft meestal het liefst alles kaal voor beiden.
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1