Hoe zit dat met de kus?

Waarom zoenen we? Is het uit liefde uit gewoon uit pure lust? En hoe zoenen we eigenlijk? Zoenen we met elkaar uit liefde dat verhoogd dat het geluksgevoel. En mensen die zich gelukkig voelen zijn gezonder, niet gevoelig voor ziekten en leven langer leven. Dus kunnen we zeggen dat zoenen goed is voor je gezondheid? Ok, swingers en andere geïnteresseerde lezers, laten we eens kijken hoe dat zit met die kus!

Volgens Socyberty.com  heeft Susan Hughes, psycholoog van Albright College, Verenigde Staten onlangs onderzoek gedaan naar  de verschillen in hoe mannen en vrouwen kussen ervaren. Ze gaf vragenlijsten aan 1000 mannen en vrouwen waarin ze van alles vroeg over de kus. Uit het onderzoek kwamen vier grote verschillen naar voren:
 

 1. Voor de man zou elke kus moeten leiden tot seks, terwijl vrouwen de man testen met de kus: is hij het waard om op de lange termijn mijn seksuele partner te zijn of niet?
 2. Mannen willen gepassioneerd en nat zoenen terwijl vrouwen de voorkeur geven aan zachte, drogere en lange kussen.
 3. Vrouwen willen met kussen een band met hun mannelijke partner opbouwen terwijl mannen zoenen om lust op te wekken bij hun vrouwelijke partner.
 4. Vrouwen zoenen om uit te vinden of hun kusmaatje een potentiële partner voor hen kan zijn. Voor mannen is dat niet doorslaggevend.

Zoenen is goed voor de gezondheid
Jawel, zoenen heeft een positief effect op de gezondheid. Het is een fysieke activiteit met positieve effecten.
 

 • Zoenen verlaagt de bloeddruk, stimuleert de bloedsomloop in het gezicht (gladde huid!) en stabiliseert het cardiovasculaire systeem.
 • Tijdens een hartstochtelijke kus verbrand je extra calorieën dus een paar intense zoenen per dag draagt zeker bij aan gewichtsverlies.
 • Zoenen is goed voor strakke gezichtsspieren: tijdens het zoenen gebruik je wel 30 spieren in je gezicht.
 • De resultaten van studies tonen aan dat wanneer je vaak kust je wellicht minder problemen hebt  met maag, blaas en infecties.
 • Tijdens het zoenen verhoogt je speekselproductie. Omdat speeksel een natuurlijke pijnstiller is zal pijn minder voelbaar zijn. 
 • Een goede kus stimuleert de productie van het hormoon oxytocine. Deze natuurlijke hormoon zorgt ervoor dat je je rustiger en ontspannen voelt.
 • Een ander hormoon dat vrijkomt bij zoenen is endorfine, ook wel bekend als natuurlijke lichaamseigen morfine.

Hoe om te zoenen
Gebruik je mond als een geheim wapen, omdat het kan een geweldig hulpmiddel kan zijn voor groot seksueel genot. We kennen het genot van lekkere orale kussen, maar gebruik je mond ook voor likken, knabbelen, bijten en zuigen van elk deel van het lichaam. Er is werkelijk niets beter dan gestimuleerd te worden door een warme, natte mond.

Gezicht
Een beetje zacht kussen is okay, maar niemand houdt van likken, bijten of knabbelen in het gezicht.

Oren
Lekker om op te knabbelen, te bijten, te zuigen en te kussen en heerlijk voor je partner om rillingen van genot over zijn of haar rug te voelen. En blaas een zachtjes tegen de oren of laat je lippen licht over de oren glijden voor golven van tintelend genot te geven.

Achterkant van de nek en sleutelbeenderen
Heerlijk om je partner te kussen op de achterkant van de nek: het brengt iemand bijna altijd mensen direct in de stemming. Vooral vrouwen worden graag in hun nek gekust. Ook de sleutelbeenderen zijn lekker om te kussen en een mooie start ‘onderweg naar beneden’.

Heupen
Sensitieve plekken om te kussen, likken en knabbelen om je partner stromen van genot te laten voelen van tenen tot hoofd.
 
Borsten
Vrouwenborsten ‘vragen’ erom om gekust te worden. Ook sommige mannen houden daar trouwens wel van. Kussen, likken en zuigen: alles is goed. Let er wel op om niet te hard te bijten of te zuigen, tenzij iemand hardcore S & M is natuurlijk!

Heb je tips? Deel ze met ons!

Reacties   

 
+2 #1 Gerry 03-04-2012 17:17
En wel effe eerst je tanden poetsen voor je gaat zoenen he1
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+1 #2 zodoende 21-12-2012 02:07
Sommige mannen, vind ik, kunnen ècht niet zoenen.
Soms krijg ik een hele lading spuug van ze in mijn mondbrrr
Sommige mannen hebben harde snorharen, waardoor bij mij al snel een schrale plek ontstaat.
Sommige mannen hebben er bezwaar tegen om hun sigaret terzijde te leggen.
En sommige mannen duwen hun hele tong in mijn mond, zodat ik niets anders kan doen dan lijdzaam afwachten tot hij "klaar" is met zijn grondige inspectie ter plaatse.
Als ik sommige mannen daarna op een lieve manier uitleg dat zoenen op die manier ècht niet lekker is, is de sfeer ineens heel anders.

Voor sommige mannen: op http://www.hoemoetje.com/zoenen/ staat uitgelegd hoe je lekker kunt zoenen.

XJacq
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

 • 1