Seksleven beter als het spontaan is

AgendaStellen die niet volgens een agenda leven en ook spontaan activiteiten ondernemen blijken zowel een betere relatie als een actiever seksleven te hebben, zo verwoordt Dailymail een nieuw onderzoek. In dit onderzoek zijn dertig Britse stellen door een psycholoog langere tijd gevolgd in hun normale, dagelijkse leven.

Zij kregen op een bepaald moment opdracht een week onverwachte lieve dingen voor elkaar te doen en de ander te verrassen met spontane en romantische activiteiten. Voor 24 stellen hadden deze acties een positief effect op de relatie. Ze zoenden vaker, voelden zich zelfverzekerder en ook het seksleven bloeide op: het aantal stellen dat dagelijks seks had was vier keer zo groot. Het aantal stellen dat nooit seks had nam af met de helft.
De stellen gaven aan tot wel twintig procent gelukkiger te zijn na deze week spontaniteit. Vooral de vrouwen bloeiden op en verklaarden dat ze zich geliefder voelen. De mannen ondervonden enige stress door het gedwongen afwijken van de dagelijkse routine.
Toch vonden zowel mannen als vrouwen het gemakkelijker om te genieten van bezigheden de dagelijkse gang van zaken niet al te zeer in de war brachten.  

Meer spanning in je seksleven? Maak een profiel aan bij SDC.

 

Gezondheid

  • 1