Ouderen dromen van vreemdgaan

NocheatingUit onderzoek van erotiekwinkel Christine le Duc onder 1058 mensen blijkt dat veel 65-plussers de seksfantasie hebben om een keer met toestemming van de partner vreemd te gaan. De populariteit van deze fantasie neemt toe met het stijgen van de leeftijd. Onder jongeren van 18 tot 24 jaar is het juist de minst populaire fantasie.


De favoriete fantasie van Nederlandse vrouwen is om seks te hebben op een openbare plaats. Seks met meerdere personen staat op de tweede plaats, gevolgd door het spelen van een erotisch rollenspel. Mannen dromen ervan om de liefde te bedrijven met meerdere personen. Seks op een openbare plaats staat op plek twee, seks met een beroemdheid op plek drie.

Easytoys - online erotiekwinkel

De minst populaire fantasie bij vrouwen is het opnemen van een seksfilm. Mannen zien het minst in een vrijpartij met iemand van hetzelfde geslacht.

Nog wat interessante statistieken uit het onderzoek: 14 procent van de ondervraagde vrouwen noemt zichzelf biseksueel, tegenover 10 procent van de mannen. Van de mannen noemt 5 procent zichzelf homoseksueel, van de vrouwen ziet 4 procent zichzelf als lesbienne.

Taboes doorbreken

Christine le Duc wil de taboes die nog op seks rusten doorbreken en spoort mensen aan om hun fantasieën uit te laten komen en hun belevingen te delen. Het nieuwe motto van het bedrijf is dan ook ‘Live your fantasy’. In de 31 filialen kunnen bezoekers erotiek beleven: ze zien, ruiken, horen en voelen dat het om meer draait dan alleen producten. 

Steeds meer filialen organiseren informatieavonden waarop kennis uitgewisseld wordt met lokale GGD’ers, seksuologen en vrouwenartsen. Regelmatig verwijst winkelpersoneel door naar deze hulpverleners, maar omgekeerd gebeurt dit ook steeds vaker. 

Gezondheid

  • 1