Nieuws

Nederlandse vijftigplussers tevredener over seksleven dan Vlamingen

Seksleven best okay!

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen. Dit blijkt uit onderzoek van 50plusmatch onder 1224 Nederlandse en Vlaamse vijftigplussers. Ook uit een onderzoek uit 2018 door het kenniscentrum Rutgers onder 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar kwam ook al naar voren dat de meeste Nederlanders geen klachten hebben over hun seksleven.

Stomen of koelen? Niet voor de poes

Ernstig verbrand

Er wordt door veel gynaecologen gezegd dat je eigenlijk niets hoeft te doen aan het reinigen van een gezonde vagina, maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. Regelmatig komt er weer een nieuwe methode naar voren om de e vagina schoon te maken. En dat is niet altijd zonder gevaar, zo blijkt uit een artikel in het Journal of Obstetrics and Gynaecology gepubliceerd artikel.

Minder seks door telefoon en social media

Telefooncondoom

Al in 2013 is een onderzoek uitgevoerd in Groot Brittannië waaruit blijkt dat wanneer je veel bezig bent met sociale media, je seksleven daar onder te leiden heeft. Dat dit de afgelopen jaren niet minder is geworden toont de recente reclame van een telecomaanbieder wel aan: een gratis condoom voor je telefoon.

Lekker doen met een vibrator van bijna twee miljoen

Lees meer...

Je hebt seksspeeltjes in allerlei vormen, maten en prijzen. Maar eentje die een miljoen waard is? In ieder geval wel het exemplaar dat de Australische Colin Burn maakte twintig jaar geleden: de ‘Pearl Royale’. Deze koninklijke vibrator is gemaakt van platina, witte diamanten, zeldzame roze diamanten, blauwe saffieren en zee- en zoetwaterparels. Het speeltje heeft een taxatiewaarde van 1.8 miljoen dollar en is permanent tentoongesteld in de ACCA Galerie in Beverly Hills.

Geheime tekens van swingers. Of niet?

Roze flamingo en zwarte ringen

Ok, dit artikel is gewoon voor de lol en uiteraard niet wetenschappelijk bewezen... op internet vind je vooral Engelstalige artikelen waarin de ‘geheime tekens’ van swingers worden beschreven. En dan gaat het meestal om voorwerpen die worden gedragen of in een tuin staan. Of dat in Nederland ook zo is? Dat zouden we best wel eens willen onderzoeken. Herkennen jullie een van onderstaande ‘geheime’ signalen of kennen jullie andere tekens?

Try before you fly

Minder condoomgebruik, meer soa's

En dan hebben we het hier over het ‘passen’ van condooms in de pop-up store op Utrecht Centraal. In deze eerste tijdelijke condoomwinkel ter wereld, geopend door Soa Aids Nederland, kunnen mannen proberen welk condoom het best bij hen past.

Van winterband tot zomervagina

Pas op met zeep

Dat we heel erg bezig zijn met de vagina (scheren, spoelingen) mag bekend zijn. Maar de Amerikaanse Teen Vogue gaat wel heel erg ver. Het blad publiceerde vorig jaar al een artikel ‘Hoe krijg je de beste zomervagina’ en postte het betreffende artikel onlangs weer op Twitter. Dat leverde op internet nogal wat reacties op.

Gezondheid

  • 1