Betaald uurtje sekspauze in Zweden

disturb.png

Hebben ze in Zweden al allerlei zaken prettig geregeld voor werknemers: lange pauzes, royaal ouderschapsverlofg, volgens de Zweedse politicus Per-Erik Muskos is een seksverlof tijdens kantooruren ook een aanbeveling om werknemers zo goed mogelijk te laten functioneren. En Zweden zou Zweden niet zijn als dat geen betaald verlof is.

Muskos beweerd dat seks gezond is en dat hij daarom voorstelt om één uur per week betaald seksverlof tijdens de kantooruren in te voeren. “Dit kan de relatie van de werknemers alleen maar verbeteren".

Er zijn wel wat onduidelijke punten in het voorstel: geldt het alleen voor werknemers? En hoe zit het met de controle? Wie zegt dat de mensen niet een uurtje gaan wandelen in plaats van seks te hebben? Bovendien, wie zegt dat degene die wel seks hebben, dat ook met hun eigen partner hebben? Muskos: “Je moet de mensen in deze aangelegenheid vertrouwen. Niemand kan garanderen dat ze doen waarvoor het uurtje is bedoeld.”
Dat Muskos  het serieus meent blijkt uit het feit dat hij zelfs een wetsvoorstel gaan indienen. “Ik zie geen reden waarom dit niet goedgekeurd wordt. Stellen brengen te weinig tijd met elkaar door. Mijn voorstel kan er voor zorgen dat dit positief zal veranderen."

Dat uurtje seks knabbelt dan weer wat af van het aantal uren dat Zweden werken. En dat is volgens cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) uit 2015 klopt 1.685 uur per jaar. Grieken werken gemiddeld 2.037 uur per jaar. Nederlanders slijten 1.380 uur per jaar op de werkvloer.

Ontmoet nieuwe vrienden in de lifestyle!

Gezondheid

  • 1