Krijg gratis condooms en test op hiv bij Centraal Station Amsterdam

Aanstaande dinsdag 13 februari is het International Condom Day en om dit bijzondere feest te vieren, pakt AIDS Healthcare Foundation (AHF) flink uit. De stichting deelt vijfduizend gratis ‘love condoms’ uit op en rondom station Amsterdam Centraal. Daarnaast parkeert het mobiele ‘checkpoint’ van AHF aan de IJ-zijde van het station, een knaloranje bus die beschikbaar wordt gesteld voor gratis hiv-sneltesten.

Het belooft een kleurrijke gebeurtenis te worden, waarbij AHF aandacht wil vragen voor het belang van veilige seks en de preventie van soa’s, hiv en ongewenste zwangerschappen.

Condoom.nl

Duizend condooms per uur 

Ook dit jaar viert stichting AHF geheel traditiegetrouw International Condom Day, een toepasselijke feestdag voorafgaand aan Valentijnsdag. Dit jaar staat het thema ‘Always In Fashion’ centraal; condooms zijn immers uit de mode. Met deze boodschap wil AHF taboes rondom hiv doorbreken en een bijdrage leveren aan het voorkomen, vroegtijdig opsporen en behandelen van het virus in Nederland. Aanstaande dinsdag 13 februari worden daarom in totaal vijfduizend condooms in Amsterdam verspreid, wat neerkomt op duizend condooms per uur. Verwacht een kleurrijke happening met heuse ‘love condoms’, hostesses gehuld in ‘fashionable’ condoompakken en een knaloranje bus behangen met vlaggen en banners, aan het Amsterdamse IJ.

Meer informatie 

  • Wat: AHF Nederland viert International Condom Day en deelt vijfduizend gratis condooms uit 
  • Wanneer: dinsdag 13 februari 2018 van 11.00 tot 16.00 uur (persmoment tussen 11.00 en 13.00 uur)
  • Waar: station Amsterdam Centraal Station (IJ-zijde), Stationsplein, 1012 AB Amsterdam
  • Bijzonder: om taboes te doorbreken, worden in het mobiele ‘checkpoint’ gratis hiv-sneltesten afgenomen.

Gezondheid

  • 1