Try before you fly

Condom

En dan hebben we het hier over het ‘passen’ van condooms in de pop-up store op Utrecht Centraal. In deze eerste tijdelijke condoomwinkel ter wereld, geopend door Soa Aids Nederland, kunnen mannen proberen welk condoom het best bij hen past.

Soa Aids Nederland wil met deze ‘pasactie’ het gebruik van het condoom stimuleren. Volgens de organisatie is het gebruik ervan de afgelopen jaren sterk afgenomen. Gebruikte in 2009 nog 80 procent van de seksueel actieve jongeren een condoom, in 2017 is dat nog maar 55 procent. Volwassenen zonder vaste partner doen het niet veel beter: de helft van de mannen en 4 van de 10 vrouwen vrijt onbeschermd. Het is niet zo vreemd dat het aantal soa’s is toegenomen: bij maar liefst 1 op de 5 mensen die zich laten testen wordt een soa aangetroffen.

Meer soa's

‘We zien dat condoomgebruik niet meer de norm is, terwijl het de beste manier is om je tegen een soa te beschermen. Kom vooral passen! Wij roepen de overheid op om deze hernieuwde kennismaking met condooms kracht bij te zetten met een publiekscampagne over veilig vrijen’, aldus Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland op de website van de organisatie.“De vraag naar testen is toegenomen, en hoe meer er wordt getest, hoe meer soa’s, en dan vooral herpes, chlamydia en genitale wratten worden ontdekt.”

Pas je condoom

Condooms gebruiken dus. Maar welke? Met een ribbeltje? Of juist een glad exemplaar? En welke maat? Dat kun je dus ontdekken passen in de pop-up store. Er is een paskamer, een adviseur, een tool om de maat te checken én een ruime keuze condooms. Er is voor iedereen een passend en ideaal condoom te vinden.

Openingstijden pop-up condoomwinkel

De winkel is te vinden in de centrale hal Utrecht CS en is geopend van dinsdag 20 tot zondag 25 november.  Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 09.00 tot 20.00 uur.

Klik hier voor een (proef)lidmaatschap van SDC

Gezondheid

  • 1