Oef, penis in gevaar door chemicaliën!

wortels.jpg

Nee, we hebben het hier niet over seks, al kan dat soms ook heel gevaarlijk zijn voor een penis. We hebben het hier over plastic en chemicaliën die voorkomen in alledaagse voorwerpen en eten. Een van die gevolgen is invloed op de penislengte.

Het aantal kinderen met afwijking aan de penis, en dan gaat het vooral om een heel kleine penis, blijkt verdubbeld in de afgelopen jaren, zo zeggen onderzoekers Pask en Green die dit signaleerden bij Australische baby’s. De twee professoren ontdekten dat dit waarschijnlijk veroorzaakt wordt door schadelijke chemicaliën die via voedsel en water in ons lichaam komen. Hun conclusie is niet uniek. Al in 2014 werd in Zweden een rapport uitgebracht met dezelfde constatering: door een bepaald component van plastic werden veel meer jongetjes geboren met een verkorte penis.

De chemische componenten waar het hier vooral om gaat zijn Ftalaat en parabenen en helaas komen deze voor in pesticiden, diverse schoonheidsproducten en tandpasta’s. Niet alleen een afwijking aan de penis wordt in verband gebracht met deze chemicaliën, ook vruchtbaarheidsproblemen bij mannen komen veel voor.

Een ander gevaarlijke stof die voorkomt in anti-aanbakpannen is teflon. Wanneer je teveel van deze stof binnenkrijgt krimpen penis en teelballen en worden de zaadcellen veel minder mobiel. Volgens een artikel in het wetenschappelijke magazine Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism kan de lengte van een penis zelfs met 12,5 provent afnemen!

Doet de lengte ertoe?

Medisch gezien zeker. Uit onderzoek door de universiteit van Utah onder 815 mannen die een probleem hadden met hun penis, bleek dat bij 219 mannen om vruchtbaarheidsproblemen te gaan. En dat leverde een bijzondere conclusie op: hun gemiddelde penislengte was circa 12,5 centimeter, terwijl de groep zonder problemen met de vruchtbaarheid een lengte van circa 13,5 centimeter had. Er is dus volgens de onderzoekers zeker een verband tussen de lengte van de penis en vruchtbaarheidsproblemen.

Invloed op je seksleven?

Dat is ondermeer afhankelijk of het gaat om het beoordelen van een penis voor een langdurige relatie of voor een one-night stand. Vrouwen vinden een grotere penis minder belangrijk in een relatie. Voor een avontuurtje willen ze wel een groter exemplaar. En dan is er altijd nog de mogelijkheid om een vibrator aan te schaffen als extraatje. Lees meer over de invloed van de penislengte op je seksleven!

Heb je een prima relatie, maar samen de behoefte om anderen te ontmoeten om je seksleven een oppepper te geven? Kleine penis of niet, je ontmoet in ieder geval gezellige andere stellen bij SDC-Nederland.

Gezondheid

  • 1