Onrust door enorme houten penis

Houten PiemelPeter de Koning staat bekend om de grote beelden die hij in de tuin van zijn huis in het Brabantse Steenbergen heeft staan. Maar nu heeft de kunstenaar het volgens de politie té bont gemaakt door een metershoge houten penis in zijn tuin te plaatsen met daarbij een bordje, waarop pontificaal de naam van de wijkagent prijkt.
 

Volgens De Koning deed hij dat omdat de diender onlangs zijn dochter bij een controle op het bezit van wiet had aangehouden en haar daarbij onheus heeeft bejegend.  En dat schoot bij papa de Koning in het verkeerde keelgat.

Op de klacht die hij vervolgens indiende kreeg hij geen reactie. Uit protest maakte hij daarom het kunstwerk en droeg dat op aan de wijkagent. Deze heeft vervolgens aangifte gedaan van belediging. De piemel is in beslag genomen, maar volgens de kunstenaar is dat onterecht, omdat het houten lid gezien moet worden als kunst, en vrijheid van meningsuiting. Dat De Koning niet voor een gat, of piemel, te vangen is blijkt uit het feit dat er inmiddels weer een nieuw exemplaar in de voortuin staat. Of hij strafbaar is wordt nog door het Openbaar Ministerie onderzocht.

Gezondheid

  • 1