Claim vanwege ‘wurgen’ penis

badge politieEen jaar na een volgens hem onterechte arrestatie wegens openbare dronkenschap dient Nathaniel Carter uit Brooklyn een aanklacht in tegen  agenten uit New York. Zij hadden hem, nadat hij was opgepakt, mishandeld en zijn penis gewurgd met het touwtje dat hij gebruikte om zijn broek dicht te snoeren.

Volgens Carter werd hij opgepakt in Crown Heights en namen de agenten hem vervolgens mee naar een steegje achter het politiebureau waar hij geslagen en geschopt werd en dus ook zijn geslachtsdeel gewurgd. Volgens het slachtoffer had hij helemaal geen alcohol gebruikt op het moment van zijn arrestatie. Toen hij weer werd vrijgelaten belde hij direct 911, het Amerikaanse alarmnummer, en werd hij vervolgens in het Kings County Hospital Center verzorgd aan een snijwond op zijn penis. Volgens zijn advocaat Erik Lutwin - van Lutwin & Lutwin in Manhattan - is het een geluk bij een ongeluk dat het vermogen van Carter om zich voort te planten, niet is aangetast.

De eis van Carter is een schadevergoeding voor zijn onterechte arrestatie, onrechtmatige gevangenneming, slaan en letsel, schending van zijn burgerrechten en geleden emotioneel en fysiek leed.
De politie heeft nog niet op de aanklacht gereageerd en wacht de dagvaarding af.

Gezondheid

  • 1