Houten piemel terug op stek

PiemelEen voorwaardelijke boete van € 1000 euro voor het beledigen van een agent, maar wel zijn metershoge houten piemel terug. Deze uitspraak deed de rechtbank van Breda vandaag naar aanleiding van de klacht die een agent tegen de kunstenaar Peter de Koning indiende. Daarmee week de rechtbank af van de eis van het Openbaar Ministerie (OM): boete van 800 euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk en inleveren van het kunstwerk.

De wijkagent was beledigd omdat de kunstenaar een grote houten piemel in de voortuin had geplaatst met daaraan bevestigd een bordje met de naam van de desbetreffende agent.
Reden hiervoor was dat de agent zijn dochter nodeloos had aangehouden en gefouilleerd. De Koning heeft hier inderdaad gelijk in gekregen. Volgens de advocaat van de piemelplaatser valt de actie onder vrijheid van meningsuiting omdat zijn cliënt hiermee het optreden van de wijkagent aan de kaak wilde stellen. Overigens zijn er ook van andere inwoners van Steenbergen klachten ingediend tegen de inmiddels overgeplaatste politieman. Daarnaast was de advocaat van mening dat de politie wel tegen een stootje moet kunnen.

Lees hoe het allemaal begon

Reacties   

 
+2 #1 Fontein 19-09-2012 15:07
Alles heeft zijn prijs. De rechter was het dus wel met de man eens en gaf dus een waarschuwing! Volgens mij is de agent over de grens gegaan en heeft de kunstenaar dat met deze actie terecht duidelijk gemaakt. Dit soort acties help vaak beter dan een officiële klacht.
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1