Erotische contacten via social media

WereldbolEen op de tien mensen vindt Facebook een geschikte plek om wereldwijd nieuwe erotische contacten op te doen. Dit is een van de conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date. Aan het onderzoek deden 5760 mensen mee uit tien Europese landen en Brazilië. Nederlanders blijken het meest conservatief: slechts 5 procent geeft aan wel eens seksuele contacten via social media te zoeken.

Per land  (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland en Brazilië) deden meer dan vijfhonderd respondenten aan het onderzoek mee. Online gaven zij via een vragenlijst hun voorkeuren door. Uit die antwoorden blijkt verder dat mannen vaker online op zoek zijn naar een erotische date  (15 procent) dan vrouwen (5 procent).
Tussen de landen onderling zijn grote verschillen: Brazilianen scoren het hoogst (18 procent) in via social media vinden van erotische contacten. Italianen, Noren en Oostenrijkers scoren meer dan 10 procent.   

De belangrijkste conclusies van het onderzoek
- Tien procent gebruikt social media voor vinden van erotische contacten.
- Nederlanders minst vaak op zoek naar erotisch avontuur via Facebook.
- 64 procent van mannen vindt online flirten geen vreemdgaan; dit geldt voor 36 procent van vrouwen.

Mag Facebook door Nederlanders dan niet zo vaak gebruikt worden voor het vinden van erotische contacten, een website als SDC , waar swingers elkaar vinden, is daarentegen juist stijgend populair.

Gezondheid

  • 1