Van winterband tot zomervagina

wax.jpg

Dat we heel erg bezig zijn met de vagina (scheren, spoelingen) mag bekend zijn. Maar de Amerikaanse Teen Vogue gaat wel heel erg ver. Het blad publiceerde vorig jaar al een artikel ‘Hoe krijg je de beste zomervagina’ en postte het betreffende artikel onlangs weer op Twitter. Dat leverde op internet nogal wat reacties op.

Een van de grote bezwaren van de reageerders is dat jonge meiden het idee krijgen dat ze perse iets aan hun vagina moeten doen om deze gezond en ‘zomerklaar’ te houden. “Alsof het gevaarlijk is om niets aan je vagina te doen.“

Maar het was vooral het woord ‘zomervagina’ dat de bron van ergernis voor velen en reden voor hilarische reacties van anderen blijkt.
‘Mijn lentevagina werkt nog prima’, was een van de commentaren. De vraag rees ook op of er in de winter een artikel over vallende eikels gemaakt zou worden. Anderen stelden voor om de vagina in de winter bij de winterbanden te stallen of in de zomer te voorzien van een cool glas rosé.  Een mannelijke Twitteraar wilde weten hoe hij zo snel mogelijk een zomerpenis kon krijgen.

In het artikel gaat het blad in op de irritaties die zon, water, zand en zweet kunnen opleveren voor de intieme zone. Het zou kunnen leiden tot verstoring van de pH-waarde met als gevolg bacteriële infecties. Er worden tips gegeven om zand uit je vagina te krijgen 'Even kort spoelen onder de douche', dat je het best snel natte zwemkleding uit kunt doen en dat je insectenspray beter op je ondergoed spuit dan op je vagina. En voor bagpackers: blijkbaar zijn auto's en vliegtuigen een aanslag op je vulva en vagina omdat alles plakkerig wordt, met alle 'gevolgen' vandien. Wassen met zeep die je in je hotelkamer vindt is ook geen goed idee omdat daar wel eens ingrediënten in kunnen zitten waar je lichaam slecht op reageert. O, en met de opmerking dat vrijen met een zanderige piemel in een zanderige vagina niet lekker aanvoelt kunnen die meiden hun voordeel doen.

Klik hier voor een proeflidmaatschap

Gezondheid

  • 1