Seksgedrag van pinguïns schokte bioloog

pinguinRuim honderd jaar geleden ging wetenschapper en bioloog George Murray Levick mee met de Terra Nova-expeditie naar de zuidpool om het seksgedrag van de pinguïns te onderzoeken. Wat hij ontdekte vond hij zo schokkend dat hij zijn bevindingen niet heeft gepubliceerd. De pinguïns bleken er een ongelofelijk ruig seksleven op na te houden met aan de lopende band verkrachting en seksueel misbruik.

Om te voorkomen dat iemand zijn aantekeningen zag schreef hij zijn conclusies in het Grieks op en besloot om honderd kopieën van zijn aantekeningen over het seksuele gedrag van de vogels te verspreiden onder een select groepje wetenschappers. Nu, een eeuw later, zijn twee kopieën teruggevonden en de gegevens alsnog openbaar gemaakt door het Natuur Historisch Museum in Engeland. De bioloog vertelt in zijn notities dat de dieren zich gedragen als  'hooligans', seks hebben met dode vrouwtjes, paren met seksgenoten en kuikens seksueel misbruiken.

Volgens de curator van het museum begrepen onderzoekers destijds niet zo veel van het gedrag van de dieren, maar is het wel te verklaren: "De mannetjes maken geen onderscheid tussen dode of levende vrouwtjes. Ze kijken uitsluitend naar de houding, en de liggende houding van een overleden pinguïn-vrouwtje is voor een mannetje seksueel opwindend omdat hij zo ook seks heeft met een levend vrouwtje."

Reacties   

 
0 #1 henk 13-06-2012 15:48
Wat een geweldig bericht. Pinguins die lekker homo zijn. Verkrachting van kuikentjes is dan wel weer zielig, maar je zou dit otch niet achter deze dieren zoeken hoor.
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1