Inktvis penetreert vrouw in mond

InkvisDenk je een lekker hapje inktvis te eten, blijk je zomaar twaalf spermapakketjes zo groot als insecten in je mond te hebben. Het overkwam een Koreaanse vrouw, zo meldden artsen van de Kwandong Universiteit in Zuid-Korea in het Journal of Parasitology.

Nadat de vrouw de gekookte Japanse inktvis, Todarodes pacificus, had besteld voelde ze plotseling sterke steken in haar mond. Ook al spuugde ze de hap uit, toch hielden de steken aan en ze voelde prikkende dingen in haar mond. Eenmaal op de eerste hulp verwijderden de artsen insectachtige wezens van haar tong, wang en tandvlees die later geïdentificeerd werden als twaalf spermapakketjes van de inktvis.

Volgens wetenschappers klonteren spermacellen van inktvissen in mannetjes samen tot pakketjes. Door hun penis of tentakels te gebruiken worden de pakketjes bij het vrouwtje naar binnengebracht wanneer ze tegen haar aanzwemmen. Eenmaal in het vrouwtjeslichaam zoeken de pakketjes hun weg naar de eicel. De Todarodes pacificus komt enkel voor in zout water, en is in staat om van kleur te veranderen.

Voor de vrouw liep alles goed af, mede ook omdat ze snel geholpen werd. De spermapakketjes van inktvissen bevatten namelijk enzymen die weefsel kunnen oplossen.

Gezondheid

  • 1