Granaatappelsapje verhoogt zin in seks

granaatappelWe hebben al een leuke lijst gepubliceerd met eten dat lustopwekkend of lustverhogend is. Schotse onderzoekers hebben recent nog een voedingsmiddel ontdekt: de granaatappel. Het blijkt dat dagelijks een glas granaatappel het niveau van het hormoon testosteron en dus ook het libido van zowel mannen als vrouwen verhoogd.

 

De onderzoekers aan de universiteit van Edinburg maten het niveau van testosteron, bloeddruk en emoties als angst, droefheid, schuldgevoel, verlegenheid en zelfzekerheid van  58 vrijwilligers tussen 21 en 64 jaar die elke dag een glaasje sap dronken.  Het niveau testosteronniveau nam na twee weken toe met 16 tot 30 procent, de bloeddruk daarentegen daalde aanzienlijk. Ook voelden ze zich positiever en daalden de negatieve emoties.

Testosteron stimuleert bij mannen de groei van gezichtsbeharing, geeft een zwaardere stem en verhoogt het libido. Bij vrouwen geeft het een boost aan het seksleven, en worden botten en spieren sterker. Ook kan het je humeur en geheugen verbeteren en zelfs stress bestrijden.

Uit voorgaand onderzoek bleek al dat granaatappel boordevol antioxidanten zit. Dit beschermt tegen hartziekten,  stimuleert de bloedcirculatie en kalmeert de maag.
Wist je trouwens ook dat tomaten helpen om veroudering tegen te gaan?
Meer 'sexy voedsel'.

Gezondheid

  • 1