Rode lippenstift is sexy

lippenstift, wikiDe kleur rood wordt geassocieerd met warmte, positieve energie en motivatie. Daarnaast is rood ook een sexy kleur. Ook voor de lippen, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester. Mannen blijken veel langer naar vrouwen met rode lippenstift te kijken. 

 Die uitkomst is overigens niet nieuw: een ster als Marilyn Monroe wist al dat rode lippen een enorme aantrekkingskracht heeft op mannen. Ook hedendaagse beroemdheden stiften hun lippen bij voorkeur rood.

Wat werd onderzocht?

Het onderzoeksteam stelde een testpannel van 50 mannen samen en bestudeerde de oogbewegingen terwijl ze naar verschillende foto’s van vrouwen keken.
De deelnemers keken gemiddeld 7,3 seconden naar een vrouw met rode lippenstift.
Droeg een vrouw roze lippenstift dan bleven de ogen 6,7 seconden gefixeerd. Een vrouw zonder lippenstift trok slechts 2,2 seconden aandacht.

Meer tip

Een eerdere studie uit Frankrijk gaf een ander opmerkelijke uitkomst: van de serveersters die rode lippenstift droegen kreeg gemiddeld 50 procent een tip van de mannelijke bezoekers. Van de serveersters met bruine of roze lippenstift of helemaal geen lippenstift kreeg 30 procent een fooi.
Toen men aan de mannen vroeg waarom ze een specifieke serveerster een tip hadden gegeven bevestigden ze dat dit was omdat ze aantrekkelijk was vanwege haar rode lippen.

Mannen, zijn jullie dol op rode lippen? En dames, voelen jullie je sexy met rode lippenstift?

Reacties   

 
+2 #1 Krahmer. L 15-09-2013 00:40
Geloof niet dat het in de combinatie rood en lippen zit, maar in de kleur alléén. Rood in een pigmentrijke, warme, dominante kleur. Om deze redenen is het ook de kleur van stoplichten, relnichten en achterlichten.
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1