Kunstwerk lijkt op penis

SDC: PeniskunstKunstenaar Gregor Kregar omschrijft zijn bouwsel als 'een wolk met regendruppels', maar het object dat de gevel siert in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland lijkt volgens iedereen toch veel meer op een penis.

Het kunstwerk met de naam Transit Cloud is gemaakt van gevlochten aluminium. Veel voorbijgangers zien in het object dus absoluut geen wolk en sommigen vinden het kunstwerk, dat zo'n kleine 180.000 euro heeft gekost, zelfs grof en onzedelijk. Een inwoner: "Misschien moet het maar eens op een andere manier worden opgehangen zodat het er niet uitziet als een penis met ballen."

Buttplug

Ook in Nederland hebben we suggestieve kunstwerken. Zoals Santa Klaus, in de volksmond beter bekend als Kabouter Buttplug. Het beeld dat de Amerikaan Paul McCarthy in 2001 maakte in opdracht van de Internationale Beelden Collectie heeft op een aantal plekken in Rotterdam gestaan voor het definitief een plek vond op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Het beeld stelt de kerstman voor die een kerstboom in zijn handen houdt. Volgens velen lijkt de kerstboom echter veel meer op een seksspeeltje.

Gezondheid

  • 1