Pak erectieproblemen aan!

b_129_175_16777215_00_images_content_Nieuws-NL_erectieprobleem.jpgVoor mannen is er niks ergers zich te realiseen dat hun penis het laat afweten. Ook al ben je in de stemming, hij wordt maar niet stijf. Als het je overkomt weet dan dat veel mannen af en toe last van een erectiestoornis hebben. Bij sommige mannen wordt de penis als slap als het condoom om gaat, of als die mooie dame eindelijk naakt voor haar staat. Uiteindelijk krijgen alle mannen er meer moeite mee bij het ouder worden.

Het gebruik van van alcohol en/of bepaalde drugs maakt het ook moeilijker een erectie te krijgen. Maar het kan ook dat je gewoon zenuwachtig en te gespannen bent, te veel je best doet of andere zorgen aan je hoofd hebt. Neem dus in geen geval drank of drugs om wat te ontspannen, want dan vererger je het alleen maar. Ook hier draait het om zelfvertrouwen en uitstraling. De betere minnaar maakt zich niet druk of hij wel of geen erectieprobleem heeft. Hij gaat gewoon ontspannen en rustig op zijn doel af en omdat hij zich niet druk maakt om prestaties, heeft hij altijd snel een stijve paraat.http://love4you.nl/blog/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Gelukkig zijn de meeste erectieproblemen tijdelijk. Als je je weer beter meer zekerder en ontspannen voelt, gaan erectiestoornissen vanzelf weer over. Je kunt bij twijfel ook gewoon even naar je huisarts gaan. En als je je erectie verliest bij het omdoen van een condoom, dan kun je thuis oefenen bij het masturberen. Laat een condoom niet zomaar weg bij sex!

Hulp bij erectiestoornissen

Bij een erectiestoornis kun je ook gebruik maken van erectie hulpmiddelen zoals pensipompen, cockringen, penis-sleeves en extensions. Er zijn ook middelen die goed werken zoals poeders, cremes en pillen deze zijn ook op natuurlijke basis verkrijgbaar zodat je geen bijwerkingen krijgt. Deze erectiemiddelen worden ook recreatief gebruikt, om een erectie langer te laten duren of als compensatie voor andere stimulerende middelen, die de penis juist minder stijf maken. Wees wel erg voorzichtig wanneer je erectiemiddelen gebruikt in combinatie met andere stimulerende middelen. Sommige combinaties kunnen ernstige schade toebrengen en zelfs dodelijk zijn.

Oorzaken van erectieproblemen

Erectieproblemen zijn terug te voeren naar lichamelijke en psychische klachten. Bij mannen die onzeker zijn en bang zijn om te falen speelt de psyche een belangrijke rol. Verder kunnen depressies, zogenaamde ‘life-events’ (ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven), geringe seksuele opwinding van de partner, nare seksuele ervaringen in de jeugd, bang zijn voor intimiteit, relatieproblemen allemaal redenen zijn  waarom je als man moeite kunt krijgen met het krijgen en behouden van een erectie.

Erectieproblemen klunnen ook veroorzaakt worden door lichamelijke problemen zoals vernauwing van je bloedvaten. Je krijgt dan geen erectie omdat er te weinig bloed in je zwellichamen kan stromen.

Ook als je medicijnen slikt, is het mogelijk dat deze medicijnen je erectie verminderen. Hiv en de medicatie daarvoor kunnen invloed hebben op je zin in seks en op je erectie. Voor lichamelijke aspecten van erectiestoornissen kun je het beste je huisarts raadplegen of, als je hiv hebt, je hiv-behandelaar.

Tips die helpen om erectieproblemen te voorkomen

  • Stoppen met roken
  • Regelmatig bewegen
  • Een gezond lichaamsgewicht behouden
  • De medicijnen die je gebruikt, samen met je dokter, analyseren om te bepalen of ze invloed hebben op het kunnen krijgen en behouden van een erectie
  • Gebruik medicijnen altijd zoals voorgeschreven
  • Vermijd het drinken van te veel alcohol
  • Gebruik geen drugs
  • Leid je aan diabetes of een nierziekte zorg dan dat je onder controle blijft bij je arts

Bij online sexshops vind je een ruim assortiment sextoys en drogisterij artikelen die geschikt en veilig zijn om je erectie te vergroten, verbeteren en zelfs te verlengen. Blijf er dus niet mee rondlopen want je kan er zeker wat aan doen.

Auteur: Love4You