Vrijen zonder condoom?

mediasdc: condoomHeb je een vraag over de lifestyle? Wil je iets weten? Mail je vraag naar media@sdc.com en je krijgt antwoord en tips van andere swingers. Alle vragen vind je terug in onze rubriek swingersvragen'.

Beste swingersvrienden, mijn vrouw en ik kennen een stel waarmee we al een poosje soft swap doen. Tot volle tevredenheid en met veel plezier mag ik wel zeggen. We kennen elkaar inmiddels zo goed dat we zin hebben om verder te gaan. Er is alleen een discussiepunt, en best wel een belangrijke: een van ons vier wil het doen zonder condoom. De andere drie zijn daar een beetje huiverig voor. Moeten we het doen? Is een test aan te raden? En kunnen we het dan veilig zonder condoom doen?

Reacties   

 
0 #1 Sensualblack 09-02-2016 18:03
Het is en blijft een risico om te vrijen zonder condoom en zeker als niet iedereen achter staat. Er zal daarna altijd een gevoel van innerlijke onrust heersen na het vrijpartij. Ik denk dat vooraf testen altijd het beste is. Tegenwoordig hoor je binnen een paar uur de uitslag.

Gr Mike
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
-1 #2 wij 13-02-2016 11:50
Dat is hartstikke onverantwoord, je kunt jezelf met ellende opzadelen. Maar denk eens aan die andere swingers in de lifestyle die jullie dan weer ontmoeten. Uitslag van een test heb je niet binnen een paar uur, voor een zelftest zal een arts zijn handtekening niet zetten.
Vergeet niet, het voorstel aan jullie... doen stellen die zonder condoom willen ook aan anderen.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+4 #3 confusius 15-06-2016 07:53
Wat is wijsheid.
Het gaat erom wat voor soort relatie je met dat stel hebt.
Het is net als met je eigen partner. Je leert elkaar kennen en begint met sex met condoom. Op een gegeven moment is de relatie zo verdiept da tje beiden een soatest doet en daarna zonder condoom verder gaat. Alles gaat op basis van vertrouwen dat de ander het niet met anderen doet. Maarrrrr.....je wilt het aantal mensen wat vreemd gaat niet te eten geven. Dus er blijft altijd een risico. Ennuh...net als jij zegt iedereen, "mijn partner gaat niet vreemd".

Zo ook met dit stel. Wat voor relatie hebben jullie met hen? Wat is hun datefrequentie met anderen en stellen ze die vraag ook aan andere stellen?
Blijkbaar heeft dit stel binnen hun eigen relatie dit onderwerp zelf nog niet goed besproken. Want de partner is er zelf nog huiverig voor. Hij gooit het al in de groep voordat hij met z'n eigen partner er met betrekking tot dit onderwerp al op één lijn zit.

Condoomgebruik is risicobeperking . Je voorkomt er geen soa's mee, maar het risico wordt kleiner. Dat is iets wat duidelijk moet zijn. Dat betekent dus ook dat mochten ze sex (met condoom) met anderen hebben ze nog steeds een soa op kunnen lopen. Doordat jullie dan zonder condoom sex met hen hebben lopen jullie vervolgens een veel groter risico om dat over te nemen.

Bij deze vraag moet je jezelf afvragen of je hen evenveel vertrouwt als je eigen partner. Dat is namelijk de basis waarop je met hem/haar besloten hebt om het zonder te doen.
Is jullie relatie zo close dat je condoomloos verder wil gaan, laat je dan in ieder geval alle vier gelijktijdig testen. En doe dit uitgebreid, inclusief anaal- en keeluitstrijkje s voor chlamydia en een kweekje voor Mycoplasma Genitalium.
Als jullie daarna elkaar kunnen tonen dat jullie soa vrij zijn kunnen jullie gezamenlijk de afweging maken en afspraken maken over testfrequenties en swingersetiquet te naar anderen.

Veel plezier.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+5 #4 Bikerscouple 26-07-2016 09:09
Wij verbazen ons over de manier zoals het veilig vrijen wordt uitgelegd.
Een stel laat zich regelmatig een APK afnemen en vrijen verplicht met condoom.
Want waar gaat het om? Overdracht van Soa,s door slijmvlies contact.
Dus condoom is een must!!!
Echter de zgn veilig vrijende stellen
Pijpen beffen er rustig op los. Maar waar zitten nou de meeste slijmvliezen? Juist!! In de mond. Rest de vraag; hoe veilig vrij je dus? NOT!!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+1 #5 backtobasic 12-06-2017 19:44
Natuurlijk is het meest veilig met, daarentegen als allen getest zijn en er verder geen wisselende contacten zijn is misschien het gebruik van prep een idee ( zie het internet) in een notendop prep is een middel bekend uit de homo scene als je onveilige seks het gehad met iemand die seropositief is kan het gebruik van prep besmetting voorkomen... het is schreeuwend duur, een onderhoud kuur dacht ik in Nederland iets van 800 euro per maand.. in landen als Thailand betaal je voor een generiek middel dacht ik onder de 100 euro.. en als je het alleen gebruikt na onveilige seks zijn de kosten te overzien..

let op het gaat hier om aids... andere soa's houdt dit middel niet tegen.
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1