Explosieve groei keelkanker door orale seks

CondoomsHet aantal mensen met keelkanker, veroorzaakt door het humaan papillomavirus (hpv) neemt explosief snel toe. Uit cijfers van het VUmc blijkt dat in Nederland het aantal gevallen in de laatste 20 jaar verzesvoudigd, van 5 naar 30 procent. In de VS is orale seks de grootste veroorzaker van keelkanker en blijkt zo'n 70 procent van de mensen met keelkanker zelfs hpv-positief te zijn.

De explosieve stijging wordt door sommige experts al een ‘epidemie’ genoemd. Drie keer meer mannen dan vrouwen krijgen hpv-keelkanker. Oorzaak zijn veel wisselende seksuele contacten en (orale) seks zonder condoom of andere voorzorgsmaatregelen.

Bestel hier je condooms:

Thake This              Klara.nl            Erodiscount           Pabo

Cijfers:
Jaarlijks krijgen 550 mensen in Nederland keelkanker. 
In 1990 werd keelkanker nog maar in 5 procent van de gevallen veroorzaakt door orale seks. Hpv-keelkanker komt drie keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. 

Over het hp-virus
Het virus zit in het lichaam van zowel mannen als vrouwen. Een aantal typen kan kanker veroorzaken. Overdracht gebeurt door seksueel contact. Bij vrouwen veroorzaakt het virus vaak baarmoederhalskanker. Bij mannen vaker keelkanker.
Keelkanker veroorzaakt door het hpv-virus heeft een hoger genezingspercentage dan keelkanker veroorzaakt door roken en overmatig alcoholgebruik.

Reacties   

 
-1 #1 wimpy1973 09-05-2014 12:48
leuk nieuws,nu kan ik niet meer diep gepijpt worden.....gvd
lekker gezellig in mijn eentje porno kijken....upper floor
dr no......no more blowjobs
Citeer | Melden aan beheerder