Vrouwen willen variatie in seks

TrioVrouwen hebben meer variatie nodig in seks dan mannen, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek naar seksueel gedrag, uitgevoerd door de universiteit van Indiana. Verder blijkt dat mannen vaker klaarkomen bij geslachtsgemeenschap. In wat tot nu toe eens van de meest uitgebreide studies is over seksuele ervaringen zijn bijna 6000 mensen tussen de 14 en 94 jaar ondervraagd, zo meld Times of India.

Het ‘Nationale Onderzoek naar Seksuele Gezondheid en Gedrag van Amerikanen’ wijst nog iets bijzonders uit: 40-plussers blijken minder vaak een condoom te gebruiken. Zij maken zich niet druk over ongewenste zwangerschap, maar staan ook niet stil bij het risico op het krijgen, en voorkomen, van soa’s.

Swingers lopen groter risico op soa’s

Uit een recent onderzoek naar het seksuele gedrag van Amerikanen blijkt dat slechts 25 procent een condoom gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap. En dat terwijl ondervraagden in hetzelfde onderzoek aangeven dat ze met een condoom net zo gemakkelijk opgewonden raken, plezier hebben en klaarkomen als zonder. 

De universiteit van Maastricht onderzocht wie het grootste risico hadden om een geslachtsziekte op te lopen. Dat blijken swingers te zijn, zeker als zij seks hebben zonder condoom.Van de bijna 9000 patiënten die zich in 2007 en 2008 in drie klinieken in Zuid-Limburg meldden bleek 12 procent swingers te zijn met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar. Bij swingers boven de 45 ligt het percentage op 10,4. Die resultaten zijn volgens de onderzoekers Nicole Dukers-Muijrers en consorten van belang. Omdat de swingers nog niet als groep onderzocht waren was het risico dat ze liepen onderbelicht. De resultaten van het onderzoek zijn gepublicceerd in het tijdschrift Sexually Transmitted Infections.

Het is niet bekend hoeveel swingers er in Nederland zijn. In het artikel wordt verwezen naar een internationale website voor deze groep (SDC) waarop ruim 20.000 Nederlandse stellen ingeschreven staan. Het totale aantal swingers is echter nog groter.

Lees ook onze tips Hoe voorkom je soa’s en hoe je het beste een condoom gebruikt!

Gezondheid

  • 1