In bed met de Ieren

b_145_113_16777215_00_images_content_Hotel-bed-plane_bed.jpgIerland geeft zich bloot in de nieuwste RTE tv-documentaire 'In bed met de Ieren'. De documentaire laat zien wat zich tussen de lakens van een aantal Ierse (echt)paren afspeelt. Aan de documentaire werkt een aantal stellen mee die allemaal hun eigen visie geven over liefde,  intimiteit, maar ook snurken en dekbeddiefstal. De stellen vertellen hun eerste indruk van elkaar, hun bedgewoonten en rituelen, seksueel gedrag, de invloed van geloof in de slaapkamer en hun toekomst.

Naast een paar van in de 70 en een stel veertigers horen en zien we ook de ervaringen van model Deirdre Morrissey en vriend Roy. Zij gaan geregeld naar swingersfeesten, brengen tantraseks in de praktijk en ontdekten recent de swingersvakanties.  In de Ierse Independent zegt Deirdre:"Ons leven is toch al openbaar door alle social media. Daarnaast deden we mee aan 'reality' shows en wedstrijden en waren naaktmodel in the Sunday Independent LIFE magazine."  Volgens Deirdre is seks nog veel te veel een 'verboden' onderwerp. "Maar het is een van de dingen die we allemaal met elkaar gemeen hebben. Iedereen doet het en toch is het een taboe. Ik houd niet van deze onnodige taboes en geloof dat we in onze samenleving in staat moeten zijn om seks bespreekbaar te maken zonder dat het als zondig beschouwd wordt." Deirdre vindt seks niet alleen een fysieke, maar ook een magische ervaring. "Het is een moment waarop alles perfect is, een fysieke en emotionele ontlading".

Verder zien we in de documentaire ook Joe en Catherine. Zij kennen elkaar al 57 jaar en bespreken hun eerste seksuele ervaring en hoe hun seksleven abrupt is geëindigd door een ziekte. De veertigers in de documentaire zijn Eamonn en Anne. Zij bakkeleien regelmatig over wie het dekbed mag hebben, dat ook nog eens wordt gedeeld met twee honden.  Marie Claire en Stephen vertellen Ierland over hun seksleven dat, ondanks hun twee jonge kinderen, nog niet aan kracht heeft ingeboet.

Gezondheid

  • 1