De spelregels voor swingen

In de jaren zestig en zeventig sprak men over partnerruil, tegenwoordig is ‘swingen’ de meer gebruikelijke term. Je bent swingers wanneer je als (echt)paar een intieme vriendschap hebt met een ander (echt)paar. Je kunt ervoor kiezen om alleen te kussen of te knuffelen, maar ook verder gaan en daadwerkelijk seks hebben met het andere stel. Zoveel swingers, zoveel vormen van swingen. Stellen zien swingen als een verbreding en verdieping van hun seksleven. Swingen is dan ook iets totaal anders dan vreemdgaan. Bij swingen ben je allebei betrokken. 

Waarom gaan stellen swingen?

Swingen is geen redmiddel voor je relatie, swingen kan je relatie wel nieuw leven inblazen. Vaak is het een van de partners (meestal de vrouw, wonderlijk genoeg) die aangeeft de behoefte te hebben om eens met een ander naar bed te gaan om het seksleven een boost te geven.  De meest gebruikelijke vorm van swingen is met een ander stel, maar je kunt ook kiezen voor alleen een man of alleen een vrouw erbij.

Enkele swingersspelregels

  • Voorkom jaloezie. Je moet het allebei willen en samen de spelregels opstellen. Je moet je allebei goed voelen bij het andere stel. Heb je jaloerse gevoelens als je man of vrouw met een ander ligt te vrijen dan moet je hier absoluut over praten.
  • Spreek af wat de grenzen zijn. Wil je alleen maar flirten met anderen en blijf je voor het ‘echte’ werk bij je eigen partner, of ga je verder? En wil je dat dan met zijn allen bij elkaar in een ruimte, of toch liever apart?
  • Altijd samen uit en samen weer naar huis. Jullie zijn een stel en swingen doe je samen.
  • Kom op afspraken en swingersfeesten niet te laat. Zorg ervoor dat je schoon en fris gedoucht bent en prettige, sexy kleding aanhebt. Je comfortabele (onder)goed laat je thuis!
  • Nee is nee. Sta open voor anderen, geniet van wat je doet maar ga niet over je grenzen heen. Een van de belangrijkste regels bij swingen is dat je het recht hebt om ‘nee’ te zeggen zonder dat je uit hoeft te leggen waarom. Accepteer dat dus ook van een ander!

Andere swingersstellen ontmoet je bij SDC!

Reacties   

 
+14 #1 peters1 09-06-2012 19:19
Wij swingen niet. Wij doen aan cuckolding wat inhoud dat mijn vrouw de sexuele vrijheid heeft, en dus wel alles mag met mannen en ik niets met vrouwen zonder haar toestemming.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
+7 #2 Tastfull 15-05-2013 02:08
Swing je of bezoek je (actief)parencl ubs? laat je geregeld testen door de GGD, ook al gebtuik je een condoom!
Voor `ervaren swingers` een overbodige opmerking. Voor nieuwkomers toch vaak een drempel waar men nog over heen moet stappen. Zorg voor je eigen gezondheid en die van anderen!
Citeer | Melden aan beheerder
 

Gezondheid

  • 1