Geen seks meer in 2040?

MediaSDCUit een Brits onderzoek naar seks en lifestyle uit 2010 blijkt dat Britten drie keer per maand met elkaar naar  bed gaan. In 1990 was dat nog vijf keer per maand, in 2000 vier keer per maand. Volgens onderzoeker David Spiegelhalter van de Universiteit van Cambrigde kan, als deze trend doorzet, dat ertoe leiden dat de gemiddelde mens in 2040 helemaal geen seks meer zal hebben. De nieuwe meting wordt dan ook dit jaar, in 2015 gedaan.

Verrassend uit het onderzoek: 50plussers hebben meer seks (minstens vier keer per maand) dan mensen in de leeftijdscategorie 25-34. Bij deze laatste groep ligt het gemiddelde op drie keer per maand. Een van de redenen, volgens de professor, is dat mensen in deze groep vaak jonge ouders zijn en wel iets anders aan hun hoofd hebben dan seks.

Ook zijn veel meer mensen single, waardoor seks ook niet echt 'onder handbereik' is. Toch blijkt ook onder getrouwde en samenwonende stellen een afname van de hoeveelheid seks van gemiddeld zes, naar vier keer per maand.
Toch is het gebrek aan tijd, of zoveel andere dingen te doen hebben, de grootste oorzaak van het dalend aantal momenten seks: Spiegelhalter: "Internet, vervagende grenzen tussen werk en privé, activiteiten buitenshuis... het zijn allemaal redenen dat mensen geen tijd vrij kunnen of willen maken voor seks met hun partners."

Breng meer spanning in je seksleven!

Gezondheid

  • 1