Minder seks door telefoon en social media

SocialMedia.jpg

Al in 2013 is een onderzoek uitgevoerd in Groot Brittannië waaruit blijkt dat wanneer je veel bezig bent met sociale media, je seksleven daar onder te leiden heeft. Dat dit de afgelopen jaren niet minder is geworden toont de recente reclame van een telecomaanbieder wel aan: een gratis condoom voor je telefoon.

Het Britse onderzoek

Uit onderzoek onder meer dan 15.000 Britten tussen de 16 en 45 jaar bleek dat ze in 2013 gemiddeld minder dan vijf keer per maand seks hebben. In de jaren 90 is ook een onderzoek naar het seksleven uitgevoerd en toen was de uitkomst meer dan zes keer per maand.

Wat bleek nog meer in 2013:

  • Online porno is de vervanging van seks.
  • 60 procent van de mannen tussen de 65 en 74 jaar had dat jaar seks, gemiddeld 2,3 keer. Bij vrouwen ligt het percentage op 42 procent en 1,4 keer.

Smartphones en social media zijn sekskillers

Naast zorgen om werk waardoor het seksleven op een lager pitje komt te staan, is de smartphone sekskiller nummer 1. Niet alleen spelen mensen in bed liever met hun smartphone, ook beginnen ze pas op latere leeftijd met seks, en ook dit is een gevolg van de druk van sociale media, zo blijkt uit onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland dat vorig jaar (2017) is gepresenteerd. Aan dit onderzoek deden ruim 20.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar mee. In 2018 is een kleiner onderzoek uitgevoerd.

Wat bleek in 2017 en 2018

  • Meer dan de helft van de jongeren vindt tussen de 12 en 14 jaar voelt zich te jong voor seks.
  • In 2017 had de helft van de jongeren van 18 jaar al seks. Dat was 5 jaar geleden nog de helft van de jongeren van 17 jaar.
  • Er wordt heel veel tijd besteedt aan sociale media etc.
  • Online seks kijken maakt seks minder spannend.
  • Met alle informatie die er online beschikbaar is blijkt de kennis over Soa’s en seks toch afgenomen te zijn: 30 procent van de jongeren vrijt de eerste keer in een relatie onveilig. Bij een onenightstand gebruikt zelfs ruim 40 procent geen condoom.
  • Testen op Soa’s is niet populair onder jongeren, zelfs niet als ze met meerdere personen seks hebben gehad.
  • Jongeren hechten steeds meer waarde aan de eerste keer seks. Ze hebben die ervaring het liefst in een relatie.

Beter in bed met een telefooncomdoom

Dat de smartphone niet alleen nog maar op de nachtkastjes ligt maar ook in bed de plaats van de partner innemen blijkt uit onderzoek van  telecomfabrikant Ben. Zo’n 9 van de tien mensen ergert zich aan het telefoongebruik van hun parner in bed en zo’n 70 procent ziet het telefoongebruik in bed als killer van het seksleven. Daarom besloot Ben om telefooncondooms uit te reiken.  “Zo heb je het samen veel leuker tussen de lakens want zonder mobiel ben je beter in bed”, aldus de reclame.
Dat het hoesje erg populair is blijkt: de voorraad is op en er is een wachttijd bij het bestellen.

Klik hier voor een proeflidmaatschap van SDC


Gezondheid

  • 1